IV warsztaty kulinarne w ramach innowacji pedagogicznej „Jem zdrowo, żyję kolorowo”
3 lutego odbyły się IV warsztaty kulinarne pod hasłem „Podróż do Włoch”. Spotkanie rozpoczęła prezentacja PowerPoint przybliżająca uczniom wiedzę na temat tego kraju, czyli kolor flagi, położenie geograficzne, najpopularniejszy sport, a przede wszystkim jaka jest i czym się charakteryzuje kuchnia włoska. Oczywiście bezkonkurencyjnie zwyciężyła pizza, którą wszyscy uwielbiają.
Naszym celem w realizacji innowacji jest zdrowe odżywianie, stąd tez podjęliśmy próbę stworzenia własnej pizzy, takiej jaką każdy lubi, ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ciasto oczywiście było własnej roboty, do tego pomidorowy sos i dodatki które spersonalizowały, każdą pizzę. Młodzi kucharze bardzo angażowali się w przygotowaniu dania rodem z Włoch, tym bardziej że efekt był przepyszny.
Uwieńczeniem sukcesu kulinarnego było wspólne zdjęcie i skonsumowanie pizzy.
Do zobaczenia na następnych warsztatach kulinarnych 😊😊😊