Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w SOSW
Dnia 30 listopada w naszym ośrodku odbyły się zajęcia w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania pod hasłem: Śniadaniowe pasty mocy.
Tego dnia uczniowie w zespołach klasowych przygotowywali przepyszne śniadania, gdzie królowały oczywiście rożnego rodzaju pasty kanapkowe. Do zdrowego śniadania nie zabrakło oczywiście świeżo wyciskanych soków owocowych, które przygotowali uczniowie klas branżowych.
Dopełnieniem tego dnia było spotkanie i prelekcja pani Anny Skiby, która podzieliła się z nami wiedzą jakie produkty i w jakich ilościach należy spożywać, a jakich unikać, by cieszyć się doskonałym zdrowiem.
Taka forma zajęć to wspaniała okazja do promowania zdrowego jedzenia oraz dobrych nawyków żywieniowych a także uczynienia tego dnia smacznym, zdrowym i niezwykle twórczym, co widać na załączonych zdjęciach.